Castell de Piera

Ubicat al bell mig del popular Barri dels Gats de Piera, el Castell de Fontanet forma part dels diversos castells del comtat de Barcelona a l’Anoia. La seva ubicació privilegiada, controlant la vall de l’Anoia, el convertí en un punt clau per al domini d’un territori a cavall entre el Penedès i la Segarra.

Allunyat de la frontera amb Al-Andalus, i flanquejat pels castells del Badorc i de Freixe, el Castell de Piera formà part del patrimoni dels vescomtat de Barcelona fins que aquest s’extingí, passant a formar part del patrimoni reial.

La família Cescorts, ja al segle XIII, n’assumirà la castlania, actuant com a gestors d’un dels centres de poder principals de la monarquia a l’Anoia; convertint el castell en un palau que serví com a estatge de diversos monarques, el més famós dels quals fou el rei Jaume I, el Conqueridor, qui deixà una inesborrable petja en la història del Castell i del municipi pierenc.

Podreu descobrir els secrets del Castell de Piera el primer diumenge i el quart dijous de cada mes en visita concertada.

A partir de 10 €

Com arribar-hi:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s